Riks
Östra Götaland
Slider

Månadsbrev Juni 2017

Hello Mustang Lovers!

 

Så är Vi då inne i den första “riktiga” sommarmånaden Juni, och det verkar som det formligen exploderar av träffar, cruisingar och swap meets i varenda buske i landet. Inte minst här i Region Östra Götaland finns det något för alla under veckans alla dagar.

Samtidigt har de facto det ökade intresset för entusiastbilar i stort och det ökade intresset för Ford Mustang i synnerhet, lett till att allt fler arrangörer börjat tillämpa åldersbegränsningar på sina evenemang. Detta är i det stora hela inget problem, men värt att tänka på när Ni planerar spontanträffar eller hagar vid andras eller era egna evenemang eller tillställningar. Trettioårsgräns brukar vara en vanlig tillämpning, men denna utesluter trots allt ca 60% av klubbens medlemmar och är detta i sig är oförenligt med klubbens intentioner och stadgar, d.v.s. att alla skall vara välkomna oavsett årsmodell eller modell av Ford Mustang.

 

Säsongen har börjar bra här i Östra Götaland, och Vi har fått bra fart på verksamheten. Bl.a. så anordnar Några av våra nyare medlemmar i Linköping spontancruisingar på onsdagar vid fint väder (d.v.s. cabbeväder), CMC 6016 Evald Adell fixade till en resa omkring Omberg och Väderstad. CMC 375 Pelle Almqvist organiserade en mycket välbesökt cruisingrunda i Huskvarna med omnejd 20 Maj (kommer som artikel i Mustang Magazine). Ett stort antal Mustanger brukar även mer eller mindre organiserat dyka upp under Motorentusiasternas Veckoträff på Flygvapenmuseum i Linköping under Torsdagskvällar, mycket trevligt!

 

Vad händer då under sommaren? Här kommer några exempel …

1/6 Motorentusiasternas veckoträff med tema Ford Mustang (egen “hage”)

6/6 Nationaldagsfirande på Valla Fritidsområde (egen hage med 30 års gräns)

6/6 Nationaldagsfirande under Motordagarna i Skänninge (ingen åldersgräns)

10/6 Cruising Vikbolandet (samarbete mellan Östra Götaland & Västra Mälardalen)

10/6 Pony Car Meet på Björkvik Ring

20/7 Mustangträff under Sportbilsdagen i Västervik (egen Hage, ingen åldersgräns)

17/8 Mustang tema på Motorentusiasternas Veckoträff på Flygvapenmuseum (ingen åldergräns)

 

Utöver detta givetvis en mängd ytterligare spontancruisingar och sammanstrålningar på diverse träffar runt om i Regionen.

Håll koll på aktiviteterna via vår hemsida http://www.mustangclubsweden.org/regioner/ostra-gotaland/nyheter/ ,

samt regionens Facebookgrupp Mustangklubben Östra Götaland https://www.facebook.com/groups/497513083774335/ där vi lägger upp spontanträffar och snabba inlägg om “sista minuten” ändringar eller inkast.

 

Förhoppningen är att Vi skall kunna träffas och ha kul under opretantiösa förhållande och att Vi skall kunna aktivera fler i Regionen. Hör gärna av Er med idéer eller förslag på aktiviterer i hela regionen. Eller för att travestera ett känt uttryck … “Alla ska med”

 

Se även till att dokumentera Era resor, så Vi kan sprida lite glädje i vår eminenta klubbtidning. Mejla underlag till mig om Du inte vill skicka det direkt till tidningen.

 

Väl mött på vägarna i sommar och se till att ta vara på säsongen på bästa sätt med Dig & Din Mustang!

 

Med de vänligaste hälsningar

tf. Regionsansvarig Östra Götaland

Frasse Fransson, CMC1862

lars.frasse.fransson@gmail.com

tf. regionsansvarig

Frasse Fransson, CMC1862

lars.frasse.fransson@gmail.com

Classic Mustang Club Sweden Logotyp
Stäng sökrutan
 • Riks
 • Gotland
 • Gävle-Dala
 • Norrbotten
 • Syd
 • Sydost
 • Södra Norrland
 • Västra Mälardalen
 • Västkusten
 • Västerbotten
 • Värmland Örebro
 • Östra Götaland
 • Östra Mälardalen
 • Skaraborg